Особливості бісероплетіння
 

Головна » 2012 » Липень » 16 » Браслет в техніці Сутаж
11:35
Браслет в техніці Сутаж
Браслет в техніці Сутаж

Сутажу – це дивовижна техніка, яка має на увазі під собою використання спеціальних шнурів. Вони, звиваючись навколо намистин, створюють неймовірні переплетення візерунків, які можна використовувати у всіх видах прикрас. Але сьогодні ми будемо вивчати майстер клас, як зробити браслет в техніці Сутаж.


І для роботи нам знадобиться шнур для сутажу декількох кольорів, невеликі намистини на 5-6 мм і на 3-4 мм, нитка в тон шнурах, спеціальні затискач для тасьми, шматочок шкіри і застібка.



Все починається з того, що ми оформляємо центральну частину виробу. Для цього візьмемо велику намистину і закріпимо її між двома відрізками шнура.

делаем сутажний браслет

Продовжуємо обшивати намистину сутажу, спочатку другий шар, вибираємо шнур іншого кольору, потім третій. Причому стежте за тим, щоб Сутаж прилягав до бісеріне досить щільно. Хоча не виключено, що бісеріну може обертатися в цьому «гнізді» навколо своєї осі.

сутажний браслет своїми руками

Починаємо поступово додавати інші намистини. Візьмемо ті, які побільше, і пришиваємо їх так, як показано на малюнку. Причому кінці сутажу після цього повинні дивитися на виворітну сторону.

браслет в сутажной техніці

З чотирьох сторін робимо так само. В результаті у нас виходить ось така заготовка. Щоб її краї були акуратними, обробляємо кінці сутажу клеєм, причому клей обов’язково повинен бути по лінії відрізу сутажу. Тобто, обрізати будемо по клею, щоб кінці не обсипалися і не кошлатими. Після того, як клей висохне, зайве обрізати.

техніка Сутаж з бісером

Тепер беремо намистину в 6 мм, і пришиваємо її так, як показано на малюнку. Причому наступний півколо формуємо з намистин меншого діаметру.

як зробити браслет в техніці Сутаж

Таким же чином формуємо другий півколо, при цьому кінці сутажу повинні проходити під заготівлею, яку ми робили на самому початку.

В кінці цього дійства щільно з’єднуємо кінці сутажу.

сутаж своїми рукамі

Ховаємо кінці сутажу під виріб, попередньо обшивши по одній намистині для кожного з кінців шнура. Якщо не зрозуміло, зверніть свою увагу на картинку:

техніка Сутаж з намистинами

Таким же чином оформляємо другу сторону заготовки.

плетіння в сутажной техніці

Залишилось виготовити бокові сторони. Для цього беремо два шари сутажу, а не три, і складаємо навпіл. Між ними через рівні проміжки вставляємо намистини. Їх кількість, так само як і довжина бокової сторони, залежать від ширини вашого зап’ястя.

Додаємо ще 2 шари сутажу, обертаємо отриману заготовку, і вставляємо намистини між намистинами попереднього ряду.

Тепер залишилося акуратно обрізати всі зайві хвостики, і закріпити це все спеціальним затиском для тасьми.

Таким же чином робимо другу бічну деталь, пришити до центральної частини, і закрити все це з виворітного боку шматочком шкіри, який викроювати відповідно до розміру центральної заготовки. Акуратно пришити і закріпити застібки.

браслет сутаж

Категорія: БРАСЛЕТИ | Переглядів: 2498 | Додав: Liliya | Теги: Браслет в техніці Сутаж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Четвер, 28.03.2024, 21:27
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
ПОШУК НА САЙТІ
МОЇ ВИРОБИ
ДЕРЕВА
КВІТИ
КАРТИНИ
КОЛЬЄ
МОЖЛИВОСТІ
СХЕМИ
ДЕРЕВА [8]
КВІТИ [6]
КАРТИНИ [4]
БРАСЛЕТИ [1]
КОЛЬЄ [2]
ЗООПАРК [0]
БІСЕРОПЛЕТІННЯ
Різне...
AUTO Style
ФІЛЬМИ, МУЗИКА...
ПРО НАСУШНЕ

З БІСЕРУ Copyright MyCorp © 2024