Особливості бісероплетіння
 

Головна » 2013 » Листопад » 18 » Сосна з бісеру
18:32
Сосна з бісеру
Матеріали, які використовувалися при створенні гілочок сосни:
Дріт - тоненький для бісеру;
Бісер-стеклярус - колір зелений;
Дріт - більшої товщини для формування гілочки.

Крок 1.
Для початку необхідно відрізати дріт, довжина якої буде дорівнювати 1 метру. Потім варто набрати на дріт 6 штук бісеру-стеклярусу - це верхівка гілочки, що складається з першої петельки.

Крок 2.
Тепер намагаємося створити першу петельку з 6 штук стеклярусу. При цьому нам необхідно зробити відступ від лівого краю на 10 сантиметрів - це робиться для того, щоб можна було залишити трохи дроту для «хвостика».

Крок 3.
Скручуємо петельку, як показано на фото нижче.

Крок 4.
Ось «хвостик» такого плану повинен вийти у Вас, розташовуватися він повинен з лівого боку від петлі, яка була створена першою. Тепер до половини дроту потрібно набрати з правого боку від «хвостика» цілий ряд стеклярусу.

Крок 5.
Тут Ви бачите першу петельку і набраний по праву сторону стеклярус. Наприкінці дріт слід закрутити, щоб не розсипати стеклярус, коли будемо працювати.

Крок 6.
Тепер потрібно відокремити 4 штуки стеклярусу - це так виглядатиме кожна голочка-петелька, а кожна верхівка гілочки повинна буде складатися з 6 штук стеклярусу.

Крок 7.
Робимо другу голочку-петельку, закручуємо її біля основи.

Крок 8.
Готовий вигляд голочки-петельки.

Крок 9.
За таким принципом продовжуємо формувати всі інші голки-петельки до кінця.


Крок 10.
Після сплетення всіх петель, Ви повинні отримати своєрідний віяло з петельок, де ще будуть додаватися і «хвостики» з двох сторін. Хвостик зліва буде набагато довший, ніж «хвостик» праворуч.

Крок 11.
Перед Вами «віяло» з голочок-петельок.

Крок 12.
Тепер беремо якусь дротик (можна з трансформатора, як на фото), відрізаємо шматочок у два рази довше лівого хвостика - їм ми будемо потовщувати основний стрижень гілки - дивіться наступне фото.

Крок 13.
Ось така довжина додаткової дроту Вам буде потрібно для того, що б зробити товщі і міцніше основний стрижень соснової гілочки. Ви можете скористатися будь-яким видом дроту, в даному майстер-класі Марина віддала перевагу застосувати мідний дріт, яку можна знайти при розбиранні будь-якого старого телевізора або трансформатора.

Крок 14.
Одягаємо на першу петельку додатковий шматочок дроту, а потім приступаємо до обплітання «хвостика», який ми залишали з лівого боку від першої петлі - так ми з Вами сформували міцний стрижень соснової гілочки.

Крок 15 .
З самого початку необхідно оплести «хвостик» одним з кінців додаткової зволікання , а потім - оплести іншим кінцем , так гілочка сосни буде набагато щільніше , міцніше і з легкістю зможе тримати відповідну форму.

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 16 .
Додатковою дротом продовжуємо доплетать до самого кінця. Залежно від потрібної довжини гілочки Ви обплітають необхідну довжину .

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 17.
У результаті ми отримуємо міцний стрижень для майбутньої гілочки , а « голчастий віяло » нам зажадає потім оплести навколо стрижня.

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 18 .
Беремо «голчатий віяло» , починаємо їм обмотувати основний стрижень соснової гілочки , робити це потрібно по колу в напрямку годинникової стрілки. Обмотка повинна бути щільною , трохи натягнутою , для того щоб соснові голочки прилягали впритул до гілки.

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 19.
Зовнішній вигляд голочок при обмотування буде бажати кращого , але не переживайте , після Ви зможете все розправити належним чином і надати бажану Вам форму .

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 20 .
Після обмотування всіх голочок гілочки сосни , Вам залишиться обмотати тільки «хвостик» по колу стрижня гілочки . Так Ви зміцните голки і остаточно зробите міцним весь стрижень , який буде потрібно домотать до самого кінця.

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 21 .
Хвостик обмотаний до кінця! Якщо бажаєте отримати гілку з голками більшої довжини , то можете доплестися ще один « голчастий віяло» , а потім продовжити обмотування від останніх голочок минулого віяла навколо стрижня гілочки сосни.

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 22.
Розправляємо всі голочки на соснової гілочці . Напрямок та форму соснової гілочці вибирати Вам !

МК з плетіння з бісеру Гілочки Сосни в Подарунок до Нового Року . частина 1

Крок 23 .
Вашій увазі пропоную вже готову гілочку , а поруч Ви побачите кілька фотографій , де показана верхівка майбутньої сосни в готовому вигляді.




Крок 24 .
На цій фотографії Ви побачите гілочку , і скільки буде потрібно їй подібних , щоб вийшла ось така чудова соснова ялинка , якою можна буде прикрасити будинок або квартиру напередодні Нового 2013 Року!


Крок 25 .
На цій фотографії явно проглядаються гілочки та яруси соснового дерева , але про це ми поговоримо з Вами трохи пізніше в наступному майстер- класі.

Майстер - клас з плетіння з бісеру ярусів сосни в подарунок до Нового Року . частина 2
Перш ніж Ви почнете читати майстер- клас з плетіння з бісеру ярусів сосни , Вам обов'язково потрібно буде прочитати майстер- клас з плетіння з бісеру гілочок сосни - це розміщено в частині 1 . Там повністю описано як створюються гілочки сосни , а вже з готових гілочок можна створювати яруси сосни , а як це все виглядає в готовому вигляді , побачите в даному майстер -класі частини 2 . Отже , дивиться !

Крок 1 .
На даній фотографії вашій увазі представлені нижні яруси гілочок сосни.


Крок 2 .
На цій фотографії показано співвідношення однієї маленької гілочки і готової сосни , зроблено це для того , щоб Ви змогли явно собі уявити : скільки буде потрібно зробити гілочок , перш ніж вийде ось така сосна. Погодьтеся , потрудитися доведеться , але ж є заради чого !

Крок 3 .
Тут перед вами показана верхівка сосни , яка складається з 3 верхніх ярусів гілочок. Стовбур між ярусами був покритий голочками , потім стовбур переходить плавно в правдоподібний вигляд - без голок , як у справжньої сосни.

Крок 4 .
На даному фото показаний вид стовбура сосни , який розташований нижче третього ярусу . Адже стовбур тут зроблений за допомогою алебастрового розчину разом з клеєм ПВА. Гілочки , що відходять від стовбура , були обмотані за допомогою смужок тканини коричневого кольору. Колір даної тканини зрадив правдоподібності зовнішнім виглядом гілочок , вони стали дуже схожі на соснову кору .

Крок 5 .
Зараз ми з вами звертаємо свій погляд на гілочки 4- го ярусу , які складаються з трьох неповних ярусів , кожен з них складається з 5 маленьких гілок.

Крок 6 .
Ось представлені гілочки 4- го ярусу .

Крок 7 .
Ось представлені гілочки 5- го ярусу . Тут представлені 7 маленьких гілочок , таких всього 3 гілки .

Крок 8 .
Ось представлені гілочки 5- го ярусу . Тут представлені 7 маленьких гілочок , таких всього 3 гілки .

Крок 9 .
Ось представлені гілочки 6- го і 7- го ярусів.


На цьому фото , можна сказати , Ви побачили всі складові яруси , які в цілому формують чудову соснову ялинку , яка може стати як вашій новорічною красунею , так і новорічним подарунком для рідних і близьких.
Категорія: ДЕРЕВА | Переглядів: 4193 | Додав: Lilya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 16:31
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
ПОШУК НА САЙТІ
МОЇ ВИРОБИ
ДЕРЕВА
КВІТИ
КАРТИНИ
КОЛЬЄ
МОЖЛИВОСТІ
СХЕМИ
ДЕРЕВА [8]
КВІТИ [6]
КАРТИНИ [4]
БРАСЛЕТИ [1]
КОЛЬЄ [2]
ЗООПАРК [0]
БІСЕРОПЛЕТІННЯ
Різне...
AUTO Style
ФІЛЬМИ, МУЗИКА...
ПРО НАСУШНЕ

З БІСЕРУ Copyright MyCorp © 2024